Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès, sobre el judici de l’1-O: “Sembla que les decisions de les acusacions ja estan preses”

El vicepresident lamenta "la hipocresia" dels comuns per no aprovar els pressupostos catalans i reitera que el president Torra no avançarà eleccions

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, admet que esperava que “hi hagués més nivell” en les acusacions del judici de l’1-O, que subratlla que “estan infundades i molt preparades” i lamenta que “les decisions de les acusacions ja estan preses”. Tot i això, el republicà afirma que les defenses s’hi deixaran la pell. A més, Aragonès reitera que l'”Estat ha d’entendre que és un problema polític”.

La veu negociadora dels pressupostos ha lamentat, en una entrevista a Els Matins de TV3,  que no s’hagi arribat encara a un acord però alhora ha reiterat, tal com va avançar el president, que l’executiu de Torra descarta avançar les eleccions. “Després de tot aquest esforç, els comuns ens diuen que ens els quedem”, arremet Aragonès, “com si només fossin nostres”, ha afegit.

Publicitat

“Hem fet un exercici de transparència que no ha fet cap govern”, ha sentenciat el vicepresident, que creu que hi ha grups “que actuen amb molta hipocresia” i fent electoralisme, segons l’exsecretari d’Economia. “Ens demanen que presentem els pressupostos per després rebutjar-los”.

Els actors del 28-A

Un dels homes forts d’ERC ha assegurat que “Rufián és un dels actius més importants d’ERC” però no ha avançat si Alamany el seguirà a les llistes del pròxim 28-A per al Congrés. Tot i això, Aragonès ha afirmat que “volem representar tothom”.

AMPLIACIÓ.- Aragonès diu que la Guàrdia Civil s’equivoca “com tantes altres vegades” en la investigació sobre la hisenda catalana

El vicepresident i conseller d’Economia ha desacreditat aquest divendres l’informe de la Guàrdia Civil que xifra en 17 MEUR l’import que la Generalitat hauria invertit en la hisenda catalana. Segons Aragonès, la Guàrdia Civil “hauria de revisar les formes d’investigació i els seus mètodes” perquè els recursos de la Generalitat, ha dit, estan “tots invertits de forma escrupolosament legal”. El vicepresident ha opinat que l’Institut Armat s’equivoca si entén que “millorar els sistemes informàtics de la recaptació d’impostos que ja gestiona la Generalitat, és no sé què per a la sedició”. “S’equivoca com tantes altres vegades i com s’està veient al Suprem”, ha reblat Aragonès. El vicepresident ha fet notar que la Guàrdia Civil també ha apuntat anteriorment que el Govern “s’havia gastat centenars de milers d’euros en la compra d’urnes i paperetes, i s’està demostrant que no és així”.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació

El conseller d’Economia ha acusat la Guàrdia Civil de filtrar documents d’investigacions judicials als mitjans de comunicació i ha lamentat que aquest cos policial “ens té acostumats a actuar de manera poc seriosa en les investigacions i vulnerant els drets de defensa de les persones que apareixem en determinats informes per la nostra activitat política”. Segons Aragonès, allò que la Guàrdia Civil denuncia sobre la hisenda catalana “encaixa dins les competències de la Generalitat” i, a més, ha fet notar que, algunes de les actuacions que s’apunten, “ni s’han materialitzat”. “No sé on veu la Guàrdia Civil el desviament de fons públics. Tampoc no va veure violència l’1-O i aquí a Tarragona va ser notòria, aquesta violència per part de la Guàrdia Civil”, ha dit en una visita a l’Hospital Joan XXIII. L’informe, avançat pels diaris ‘El Mundo’ i ‘El Confidencial’, s’ha remès al jutjat número 13.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut