Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès exigeix a l’Estat que retiri el control financer a la Generalitat que aplica per “discriminació ideològica”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha exigit a l’Estat “amb l’autoritat política d’haver complert l’objectiu dèficit” que retirin la supervisió de les finances de la Generalitat, que s’aplica “per discriminació ideològica dels membres que formen part del Govern”. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, Aragonès ha atribuït la decisió de mantenir el control financer a una “decisió política i ideològica” i ho ha considerat un “abús del poder polític amb objectius ideològics”. “No suporten que els independentistes guanyem les eleccions”, ha afegit. D’altra banda, ha qualificat de “paradoxal” que el govern espanyol doni lliçons quan incompleixen “sistemàticament” els objectius de dèficit que ells mateixos marquen.

“Se’ns ha dit que si no hi hagués govern independentista no hi hauria aquest control. Malgrat que som els que complim i complim els seus objectius injustos i ells són uns incomplidors sistemàtics”, s’ha queixat. Aquesta “supervisió discriminatòria” vulnera, segons Aragonès, l’autonomia de Catalunya.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut