Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès es compromet a enfortir els cossos d’emergència i prevenció per afrontar el canvi climàtic

|

- Publicitat -

El Govern s’ha compromès aquest dilluns a “enfortir” els cossos d’emergència i de prevenció en un context de canvi climàtic. Ho ha dit el seu president, Pere Aragonès, durant la rebuda institucional als professionals que han participat en la campanya d’estiu 2021, en la qual ha reconegut la tasca d’aquests equips en una de les temporades “més complexes” amb situacions de gran “dificultat”.

El cap de l’executiu català també ha subratllat la importància de la seva “planificació” i “coordinació”, que ha permès afrontar diversos episodis d’incendis i tempestes arreu del territori. En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha recordat també la feina de “conscienciació” que s’ha fet des dels cossos.

Publicitat

D’aquesta manera, el Govern posa l’accent en el bon funcionament dels equips i en la “dificultat” d’aquesta campanya d’estiu i evita entrar en valoracions sobre les decisions polítiques que s’han pres al respecte. No obstant això, no han fet autocrítica sobre com es podrien haver-les millorat, ni han assumit part de la responsabilitat pel que fa a les conseqüències materials i mediambientals. Val a dir que part dels aiguats que van tenir lloc en els darrers mesos no es van detectar amb suficient antelació, i aquest fet va marcar significativament la capacitat de resposta dels equips.

Altrament, també cal destacar que la situació ha afectat de manera diferent en el territori. De fet, algunes zones es troben en estat crític, i es preveu que en un futur també siguin les més afectades. Aragonès no ha comentat com fer front a aquest context en què algunes zones necessitaran més recursos per fer front a un impacte mediambiental també diferent.

Et pot interessar  Aragonès fa una crida a obtenir la "força" necessària el 12-M perquè la Moncloa digui 'sí' al referèndum
Publicitat

Opinió

Minut a Minut