Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès diu que “seria un gest a tenir molt en compte” que Iceta visiti els “presos polítics”

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assenyalat que “seria un gest a tenir molt en compte” que el líder del PSC, Miquel Iceta, visités els “presos polítics”, de cara al ple específic convocat dijous vinent en el Parlament per votar si es designa senador al socialista. “No ho posem com a condició”, ha matisat aquest dissabte Aragonès després de la seva visita al cap de llista d’ERC a les europees, Oriol Junqueras, i a l’exconseller Raül Romeva a la presó Soto del Real de Madrid.

Sobre la designació d’Iceta com a senador, el vicepresident de la Generalitat ha destacat que prendran una decisió “en els propers dies” i que la decisió comptarà amb la “plena confiança” de Junqueras i Romeva. En aquest sentit, ha explicat que s’ha de dur a terme un procediment al Parlament de Catalunya perquè Iceta sigui triat president del Senat. “Prendrem una decisió en els propers dies, però és evident que no estem davant una situació normal d’un senador per un altre. Qualsevol pas que es faci hauria de ser cap a la normalització política i treure la política dels tribunals”, ha dit.

Publicitat

Així mateix, Aragonès ha criticat la situació d'”anormalitat absoluta des del punt de vista democràtic” per haver de reunir-se “dins d’una presó amb els guanyadors de les eleccions generals a Catalunya”. Per això, ha demanat que aquesta nova legislatura retorni a la política “el que és de la política”.

“És imprescindible que comenci al més aviat possible una negociació política per trobar una sortida democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat. Que el principal referent de l’independentisme a Europa estigui empresonat demostra clarament l’anormalitat democràtica”, ha sentenciat.

Et pot interessar  VIDEO | Aragonès defensarà l'amnistia al Senat el pròxim dilluns

Finalment, Aragonès ha subratllat que en les eleccions del 26 de maig tenen l’oportunitat “que el pres polític més important de l’Estat espanyol pugui trepitjar el Parlament Europeu”. “Els que volien que Junqueras estigués silenciat i la resta dels presos polítics estiguessin callats, doncs la victòria electoral és la millor resposta que ha donat el poble de Catalunya davant aquesta situació injusta”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut