Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Aragonès anuncia que formarà part de la delegació del Govern a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apostat aquest dimarts pel fet que, després de les eleccions catalanes, es constitueixi un Govern “ampli” que inclogui ERC, JxCat, els comuns i la CUP.

“El Govern en què nosaltres volem participar ha de ser un govern ampli i que treballi per la independència. Si ens toca a nosaltres liderar-lo, que espero que sí, evidentment comptem amb JxCat i amb la CUP, i si hem d’anar defensar el referèndum hem de comptar amb els comuns”, ha afirmat en una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press.

Publicitat

Des d’ERC ja s’ha plantejat altres vegades un govern d’aquestes característiques, encara que els comuns sempre han manifestat que no formaran part del mateix executiu que JxCat, i la CUP ha expressat de manera reiterada que l’actual Govern d’ERC i JxCat està esgotat i que no donaran suport a cap govern que no avanci cap a la independència.

Aragonès ha sostingut que “en la lluita per la independència no sobra ningú”, de manera que veu necessari incloure-hi més actors per avançar, i ha insistit que no pactaran amb el PSC a la Generalitat.

“Si haguéssim volgut un pacte amb el PSC a la Generealitat, ho hauríem fet a la Diputació de Barcelona”, ha assegurat, i ha argumentat que un govern de coalició ha de tenir principis compartits i creu que això passa amb JxCat, els comuns i la CUP amb la defensa del referèndum, però no amb el PSC.

DATA DE LES ELECCIONS

Pel que fa a la data de les eleccions que va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, un cop s’hagin aprovat els comptes del Govern de 2020, el dirigent republicà ha afirmat que la convocatòria dels comicis és potestat de Torra, però considera que “el més natural” és que ho acordi amb ERC.

Et pot interessar  ERC proposta formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

“El més natural és que ho hàgim pogut parlar abans. Estic convençut que ens haurem posat d’acord amb el president”, i ha dit que no vol obrir una polèmica sobre la data de les eleccions ni entrar en els retrets contra els socis del Govern.

En aquest sentit, ha rebutjat entrar en “una espiral de retrets”, després de les crítiques que van adreçar alguns dirigents de JxCat contra ERC en un acte dissabte passat.

Aragonès ha defensat que “tard o d’hora tots s’adonaran que la independència s’aconseguirà treballant conjuntament des de la diversitat que hi ha” dins l’independentisme, per la qual cosa ha demanat abandonar els retrets i tenir responsabilitat per mirar d’avançar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut