Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Aragonès, a Illa: “Jo no demano a Sánchez que vagi a la taula de governs amb un consens amb el PP”

El president de la Generalitat diu que la proposta del PSC és “divisiva” perquè no té la majoria del Parlament

Agències 07/07/2021
Pla obert del president del Govern, Pere Aragonès, responent al cap de l'oposició, Salvador Illa, durant el Ple del Parlament aquest 7 de juliol de 2021. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit al cap de l’oposició, Salvador Illa, que la negociació entre governs no pot “adulterar” el resultat electoral del passat 14 de febrer. En el seu torn de rèplica, el president català ha defensat que el diàleg no pot excloure cap proposta i s’ha mostrat disposat a escoltar-les totes. Però ha assenyalat que la proposta del PSC és “divisiva” perquè no ha obtingut la majoria del Parlament. Aragonès ha afegit que no es pot posar com a condició que hi hagi un acord de tots els grups quan hi ha una extrema dreta, en referència a Vox, que “rebentarà” qualsevol diàleg.

Aragonès també ha considerat una “equivocació” que es menystingui la Generalitat perquè no té un consens unànime dels partits del Parlament. I en aquest context, ha dit que ell no demana al president del Gobierno, Pedro Sánchez, que vagi a la taula de governs amb un consens previ amb el PP.

El cap de l’executiu català ha coincidit amb la CUP que l’acord nacional per l’amnistia i l’autodeterminació no pot ser només una eina per recollir plantejaments que el Govern ha de portar després a la taula de governs. I, en aquest sentit, ha dit que “cal anar més enllà”, sense concretar.

També s’ha dirigit a Junts i ERC per defensar que s’ha d’anar a la taula de governs “amb voluntat de guanyar” i “intentar trencar les barreres” que es vagin trobant. “Els consensos que hem forjat ens donaran més forà per avançar”, ha conclòs.