Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ara, Sánchez emplaça la Comissió Europea a donar una “resposta comuna equilibrada” davant l’augment del preu de l’energia

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha emplaçat aquest dilluns la Comissió Europea a donar “una resposta comuna equilibrada” a les necessitats de tots els països per afrontar l’alça dels preus del gas i l’electricitat. L’executiu espanyol defensa modificar el model de mercat elèctric perquè es desvinculi el preu majorista del gas del que paguen els consumidors per l’electricitat. La proposta compta, de moment, amb el suport dels països del sud: Itàlia, Portugal i Grècia, però topa amb recels d’altres països com Alemanya.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions abans de reunir-se amb el primer ministre de França, Emmanuel Macron, en el marc de la ronda de contactes que està fent per sumar adhesions a la seva proposta de modificar el mercat energètic per desvincular el preu del gas del de l’electricitat.

Publicitat

Macron i Sánchez han comparegut per fer una declaració abans de la reunió. El president francès ha agraït a l’espanyol la seva tasca de coordinació “per intentar trobar solucions convergents” per reduir els preus, així com per trobar solucions d’emmagatzematge comú a Europa i diversificar l’abastiment.

“Es tracta de preparar la protecció de les llars i empreses a curt termini i la nostra capacitat de resistir a mitjà termini”, ha sentenciat el president francès, que també ha fet referència a la necessitat d’incrementar les interconnexions entre els països europeus.

El president espanyol ha afirmat que el Consell Europeu dels dies 24 i 25 de març, on es debatrà la proposta, ha de servir per “garantir el subministrament energètic”, d’una banda, i abordar el preu del gas i la seva translació al preu de l’electricitat.

Segons Sánchez, cal que la Comissió Europea trobi una “resposta equilibrada” que permeti “a tots els països que responguin en funció de la gravetat de la situació, a aquest desafiament que ens està plantejant la guerra d’Ucraïna”.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE

Cal, ha dit, “protegir el més important, que és la recuperació econòmica, el benestar dels ciutadans, de les pimes i de la indústria”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut