Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ana Pastor reta a Torra a plantejar la independència al Congreso

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha convidat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, a acudir al Congrés per “defensar els seus posicionaments polítics” i “escoltar els […]

Avatar
Agències 04/09/2018
Ana Pastor, en una imatge d'arxiu

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha convidat aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, a acudir al Congrés per “defensar els seus posicionaments polítics” i “escoltar els de la resta de grups polítics”.

Pastor ha afegit que “al Parlament hi ha espai per a tots els plantejaments”, ha dit, tot i que ha puntualitzat que “és necessari” que aquests plantejaments estiguin “dins de la llei”.

La presidenta del Congrés ha fet aquestes manifestacions durant un esmorzar informatiu a Madrid hores abans que el president de la Generalitat ofereixi una conferència política al Teatre Nacional de Catalunya que ha de marcar la nova etapa que s’obre després de l’estiu.

Turull, Rovira i Herrera ja ho van intentar

No seria el primer cop, però, que un líder català visita el Congrés dels Diputats per explicar-hi els plantejaments polítics. El 2014 Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van anar a demanar-hi un referèndum d’autodeterminació de Catalunya, tot i que la proposta no va tenir fruits. Ara, Turull és a la presó processat per un delicte de rebel·lió i Rovira a l’exili fugint de la repressió de l’Estat.