Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Allisada de Míriam Nogueras a Pedro Sánchez per la seva ceguesa: “L’independentisme es posarà d’acord”

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez ha respost una pregunta de la nova portaveu de JxCat, Míriam Nogueras aquest dimecres al Congreso, que -a més del cas Hasel- li ha recordat que els resultats del 14-F donen la majoria de vots i d’escons a les forces independentistes i demostren que la societat catalana va dir “no” al model de país dels socialistes. “Ara passarà que les forces independentistes ens posarem d’acord, i ho farem per responsabilitat i pel país”, ha afirmat Nogueras.

La portaveu de JxCat ha assegurat que les decisions del Gobierno respecte a Catalunya estan “arrossegant” la reputació de l’Estat i de retruc d’Europa i el seu prestigi democràtic, i ha posat com a exemple el “ridícul internacional” del cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell.

Publicitat

“Quan defensem els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya ho fem amb tots els d’Europa”, perquè “el conflicte entre Catalunya i Espanya era i segueix essent un conflicte internacional, i no deixarem d’exigir la llibertat presos polítics, el retorn exiliats i la llibertat de Pablo Hasel”.

Sánchez, per contra, ha apuntat que el resultat del 14-F “demostra que s’obre pas una demanda de retrobament de la societat catalana, i no de confrontació”. “Hi ha un conflicte entre una part de la societat catalana i una altra part, com hem vist al resultat electoral, i sobre pas un retrobament dins de la legalitat”.

Ara, segons Sánchez, “Catalunya necessita un govern diferent, progressista, liderat pel PSC i els comuns” on JxCat “no hi té cabuda”. Cal, ha dit, “deixar de banda les expressions d’odi de Vox” i també a JxCat, que “no es queden enrere en les expressions d’odi, extremisme i xenofòbia”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut