Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Albiach s’afanya a intentar eixamplar les diferències entre els independentistes

|

- Publicitat -

Jéssica Albiach, coordinadora general de Catalunya en Comú ha comentat la notícia de la pugna entre ERC i Junts, causada pels membres que estarien a la taula de diàleg, davant la negativa de l’executiu espanyol a què hi hagués membres que no formessin part del govern català. Essent coneixedora que Junts ha afirmat que no presentarà una altra proposta d’assistents, i que per tant es preveu que no hi sigui a la taula de diàleg. Albiach ha vist una escletxa entre els partits independentistes i ha provat d’aprofitar-la.

En unes declaracions al Parlament, Albiach ha considerat una bona notícia que “ERC s’hagi atrevit a donar un cop de puny sobre la taula. No es pot començar la taula de diàleg amb qui vol dinamitar-la”. La dirigent de Catalunya ha demanat que “Junts quedi fora de la taula de diàleg de manera definitiva” i ha demanat que Aragonès en fes l’expulsió. Albiach ha intentat causar tensió entre els dos partits que conformen l’executiu català.

Publicitat

Així ha acusat Junts de voler “fer descarrilar la via del diàleg i la negociació” i ha dit que “el més important és que la resta de forces polítiques presentin les seves propostes per començar a resoldre aquest conflicte polític que tant de mal i patiment ens ha portat”. D’aquesta manera, la coordinadora general de Catalunya en Comú intenta explorar si podria arribar a pactar amb ERC i ho fa suposadament pel diàleg.

No obstant això, ha celebrat que una part legítima del Govern hagi quedat exclosa de la taula de diàleg i no ha tingut crítiques amb l’executiu espanyol que ha potenciat aquest veto, per evitar el malestar d’haver de mirar els presos polítics directament als ulls.

Et pot interessar  Els comuns ratifiquen Albiach com a candidata a les eleccions: "S'ha de restituir el futur, no el passat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut