Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Albiach: “Catalunya no pot estar pendent de si són moltes o poques les trucades entre Puigdemont i Junqueras”

|

- Publicitat -

La presidenta d’en Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, exigeix al president de la Generalitat, Quim Torra, que “ho deixi tot encarrilat” per fer front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia i “convoqui eleccions”. En una entrevista a TV3, Albiach ha criticat la “confrontació” entre els socis de Govern i ha assegurat que “Catalunya no pot estar pendent de si són moltes o poques les trucades entre Puigdemont i Junqueras”.”Cal un canvi d’etapa i que la ciutadania sàpiga on va el seu govern”, ha assegurat.

Tot i que no ha descartat seure a pactar els pressupostos de Catalunya pel 2021 amb ERC i Junts per Catalunya, la líder dels comuns ha reiterat la necessitat de les eleccions pel “bé” dels catalans. Davant d’uns possibles comicis, però, ha volgut deixar clar que la seva formació no es veu “en un govern amb Junts”, a qui ha retret que no cregui “en la taula de diàleg” i opti per “la confrontació”.

Publicitat

La relació amb Sánchez
En l’entrevista a TV3, Albiach ha reconegut que Pedro Sánchez va ser “deslleial” en no informar a Podemos de la fugida del rei Joan Carles de Borbó, però en cap cas creu que estigui en perill el pacte de Govern. “Som més útils dins”, ha recalcat.

La taula de diàleg
Pel que fa a la taula de diàleg entre els governs català i espanyol, Albiach ha lamentat que Junts “no hi cregui”. Pedro Sánchez, ha afegit “s’ha vist abocat a creure”. I ha insistit en la seva necessitat “per resoldre el conflicte polític”.

La gestió de la pandèmia
La líder dels comuns creu que el govern espanyol està “gestionant relativament bé” la pandèmia. A Catalunya, però, creu que es podria haver fet millor i ha lamentat aspectes com que s’hagi optat per “externalitzar” el rastreig, que s’anés “tard” en la gestió dels rebrots, els “dubtes” sobre la tornada a les aules o que, inicialment, el govern de Torra es dediqués més a buscar “la confrontació” que la “col·laboració”.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania
Publicitat

Opinió

Minut a Minut