Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Així se’n fot de la JEC l’Ajuntament de Port de la Selva

El consistori va presentar un recurs contra l'acord de la Junta Electoral de Figueres que els instava a treure els "símbols" dels edificis consistorials

|

- Publicitat -
L’Ajuntament del Port de la Selva ha canviat les pancartes de suport als presos independentistes i a favor de l’autodeterminació per un lema amb molt més enginy per esquivar la instància repressiva de la JEC sobre els llaços grocs. La localitat de l’Alt Empordà ha seguit els passos de Mòra d’Ebre i Fuliola i ha canviat el missatge de la pancarta que clamava al balcó del consistori: ara es pot llegir el lema ‘Llibertat peixos pacífics’. La pancarta, on també hi ha la frase ‘Peix al forn’, va acompanyada d’un gran llaç blau.
El nou cartell que l’Ajuntament del Port de la Selva ha instal·lat al balcó del consistori aquest 21 de març del 2019. (Horitzontal)
El municipi va rebre dilluns, com la resta d’ajuntaments de la comarca, l’acord de la Junta Electoral de Figueres que instava a treure els “símbols” dels consistoris. Entre ells, pancartes de suport als presos, estelades i llaços grocs. L’alcalde, Josep Maria Cervera, va presentar un recurs contra l’acord al·legant falta de “motivació” i “de concreció” però la junta els l’ha desestimat.
AMPLIACIÓ.- El Catllar canvia la pancarta de suport als presos per torretes amb flors grogues 
L’Ajuntament del Catllar (Tarragonès) ha retirat la pancarta que incloïa un llaç groc i la frase ‘Llibertat preses i presos polítics’ de la façana del consistori. Segons han explicat fonts municipals, el cartell s’ha despenjat dins el termini de dotze hores que li havia donat dimecres la Junta Electoral de zona de Tarragona i, a més, s’han presentat al·legacions. En substitució del cartell han aparegut torretes de color groc amb flors del mateix color en diversos balcons de la façana de l’Ajuntament.
La Conselleria d’Agricultura decora la seva entrada amb animals i aliments grocs

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha decorat la seva entrada amb imatges d’animals, fruites, verdures, flors i altres elements de color groc juntament amb la frase ‘Els jutgen a ells, ens jutgen a tots’. En la vidriera que dona accés a l’edifici, el departament ha instal·lat dibuixos grocs amb cartolina de conills, porcs, gallines, ovelles, vaques, papallones, marietes, abelles, peres, pomes, síndries, pebrots i un sol. La Conselleria ha substituït així els símbols a favor dels presos polítics, després que la Junta Electoral Central (JEC) demanés retirar-los.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
La Conselleria d'Agricultura decora la seva entrada amb animals i aliments grocs
La Conselleria d’Agricultura decora la seva entrada amb animals i aliments grocs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut