Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Acostament de Podemos cap a ERC: Iglesias es planteja reunir-se amb Junqueras a la presó

El vicepresident segon del Gobierno també ha dit que si Casado estigués a la presó, l’aniria a veure

Avatar
Agències 24/02/2020
Pla mitjà del líder de Podem i vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, al Consell Ciutadà Estatal, el 17 de gener del 2020

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha remarcat que caldrà tenir “paciència” a la taula de diàleg entre governs perquè el conflicte català “es va arrossegant des de fa molts anys”. “No es resoldrà ni en una reunió ni en dues ni en tres”, ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a TVE quan falten dos dies per la primera reunió de la taula de la qual Iglesias formarà part. “Cal anar-hi amb la millor disposició al diàleg”, amb una actitud “empàtica” per entendre els arguments dels altres i també “amb tota la claredat” sobre les “pròpies conviccions”, ha afirmat. Iglesias ha afirmat que la posició del govern espanyol “serà una” i que treballaran “de forma col·legiada”.

Preguntat pel líder d’ERC, Oriol Junqueras, i la possibilitat de reunir-se amb ell, Iglesias ha dit que l’executiu espanyol “no pot decidir” qui és el seu “interlocutor” independentment de la seva “situació processal”. Segons el líder d’Unides Podem, l’executiu “no té capacitat de vetar ningú i ha d’assumir qui són els interlocutors polítics”.

En aquest sentit, Iglesias ha plantejat com a exemple hipotètic que si el president del PP, Pablo Casado, acabés a la presó però continués liderant el partit, aniria a la presó a veure’l.