Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Pleguen alts càrrecs del PDeCAT al Pirineu per integrar-se a Junts per Catalunya

Els presidents comarcals d’aquest partit a l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà han dimitit en bloc

Redacció
Redacció 10/08/2020
Imatge general de Sort, al Pallars Sobirà / Wikimedia Commons

Alts càrrecs del PDeCAT al Pirineu han plegat del partit per integrar-se a Junts per Catalunya. Aquesta decisió arriba després de considerar que la relació amb la formació de David Bonvehí és inexistent. Els presidents de l’Alt Pirineu, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han presentat la seva dimissió en bloc. Mayte Rivera, fins avui màxima dirigent del PDeCAT a l’Alt Pirineu ha dit que tota la seva “implicació i compromís” és amb la causa dels “companys que té a la presó i a l’exili”.

La fins ara presidenta del PDeCAT a l’Alt Pirineu també ha recordat que tots els companys d’aquest territori “van a l’una” i que un cop finalitzat el procés de negociació entre Junts per Catalunya i el PDECat, i en cas que l’acord no sigui possible, cada persona prendrà “la decisió personal que determini”, ha indicat. La senadora ha explicat que tot i haver presentat la seva dimissió com a càrrecs orgànics de la formació, seguiran “vinculats al Partit Demòcrata i treballant per la gent del Pirineu mentre hi hagi la més mínima possibilitat d’entesa per unir tot l’espai que representem”.

Tot i així, te clar que si no s’arriba a un acord entre Junts per Catalunya i el PDECat, es quedarà amb el partit de Carles Puigdemont. Rivero ha dit finalment que s’ha decidit enviar una carta a la militància per “donar tranquil·litat”, ja que, segons ha assegurat, la gent està “desorientada” i el que pretenia era aconseguir que els canvis no siguin “traumàtics”.

Relacionats