Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Pisarello: “S’ha de desdramatizar la situació”

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest divendres el seu ple ordinari de desembre malgrat coincidir amb el Consell de Ministres i les diverses protestes convocades, encara que el Govern d’Ada Colau […]

Avatar
Agències 20/12/2018
Ada Colau, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest divendres el seu ple ordinari de desembre malgrat coincidir amb el Consell de Ministres i les diverses protestes convocades, encara que el Govern d’Ada Colau farà un “seguiment dels fets” per si s’ha de prendre una altra decisió.

El Govern municipal va defensar mantenir el ple malgrat la petició de moure’l de grups independentistes, perquè no veu raons per fer-ho de manera preventiva, segons va explicar el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, després de la Junta de Portaveus del dimarts.

“Farem un seguiment dels fets i prendrem la decisió que sigui necessària. S’ha de desdramatizar la situació”, va sostenir Pisarello després de la reunió, en la qual ERC i la CUP van demanar avançar el ple al dijous i el PDeCAT va advertir de dificultats per celebrar-lo, mentre que Cs, PSC i PP van demanar mantenir-lo.

Els regidors de la CUP previsiblement no assistiran al ple, i els del PDeCAT i ERC sí que hi acudiran, encara que prendran les decisions oportunes en funció de com evolucioni la jornada i les protestes pel Consell de Ministres, que es reunirà a la Llotja de Mar, a menys d’un quilòmetre de l’Ajuntament.

Colau demana diàleg

L’alcaldessa aposta per la normalitat i el diàleg entre el Govern central i el de la Generalitat, als quals va demanar la passada setmana gestos de distensió i propostes constructives, a més de no militaritzar la ciutat.

Colau va destacar que s’ha de garantir el dret a la manifestació i a la llibertat d’expressió, i també la màxima seguretat, que ha de ser compatible amb el normal funcionament de Barcelona, segons ella.