Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Pífia garrafal de Vox: es vanta d’obligar Puigdemont a tornar uns diners a l’Eurocambra que mai ha cobrat

EL partit d’ultradreta envia un e-mail als corresponsals de Brussel·les mentint vilment

Redacció
Redacció 21/09/2020
Pla mitjà dels diputats de Vox Santiago Abascal i Ortega Smith asseguts als seus escons del Congrés en la constitució de la cambra el 3 de desembre del 2019 (horitzontal)

El partit franquista de Vox ha enviat un document als corresponsals espanyols a Brussel·les amb una mentida flagrant que ha estat ràpidament descoberta. Al text hi afirma que la formació ultra nacionalista espanyola ha aconseguit que l’Eurocambra reclami el 50% de les dietes en concepte d’europarlamentari a Carles Puigdemont.

Unes dietes que l’Eurocambra mai va pagar a Puigdemont ni a Toni Comín, ambdós eurodiputats de Junts. Així i tot, els ultradretans titulaven el text amb un contundent “Puigdemont tornarà les seves dietes gràcies a Vox”.

La realitat és que no ha de retornar-les, perquè no les ha cobrat expliquen fonts parlamentàries consultades per eldiario.es. Si bé és cert que tots els eurodiputats que no fessin acte de presència a les sessions plenàries del 2019 hauran de tornar el 50% de la seva assignació per a despeses generals, no és el cas dels polítics independentistes catalans, ja que, ni Puigdemont i Comín mai van rebre els diners vinculats a l’activitat física dels eurodiputats. Aquestes són les dietes i despeses d’oficines, que no van rebre perquè el 2019 ni tan sols eren reconeguts com a eurodiputats pel Parlament Europeu, cosa que va passar a partir de la sentència de Tribunal de Justícia de la UE, el 19 de desembre del 2019.

Relacionats