Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

[VÍDEO] Una reportera d’Àpunt es defensa d’una diputada de VOX

La periodista Lola Oliver reacciona després d’una declaració de la portaveu ultradretana a les Corts Valencianes

Redacció 29/09/2022
Imatge d'un aparell amb la televisió d'À Punt sintonitzada a un domicili de la ciutat de València.

La setmana passada vam informar de l’episodi viscut a la televisió de les Illes Balears, IB3, en el que la periodista Neus Albís Vives va deixar en evidència un diputat de VOX que participava al programa matinal Els Dematins. El diputat va defensar tancar “totes les televisions autonòmiques que hi ha a Espanya” i Albís li va respondre que aquell canal de televisió li oferia “la llibertat que vostè pugui venir aquí a dir que s’ha de tancar IB3”.

En un altre canal en la nostra llengua s’hi ha produït un fet similar: la síndica (és el nom que rep el càrrec de portaveu) de VOX a les Corts Valencianes, Ana Vega, preguntada per una reportera d’Àpunt per la baixada d’impostos anunciada per Ximo Puig, ha respost que “una baixada dràstica d’impostos que va aparellada a una reducció de l’administració de “xiringuitos”, d’observatoris i de places inútils de l’administració que només serveixen per “ideologitzar” la política valenciana és el que necessiten les famílies. I tots aquests recursos, com per exemple els milions d’euros que se’n van a publicitat institucional o a la televisió del règim, com és a la que som avui aquest matí, doncs haurien d’anar necessàriament a la sanitat, a infraestructures, a educació i a cobrir les necessitats bàsiques dels ciutadans”.

La periodista Lola Oliver ha tancat la conversa educadament però, alhora, ha estat contundent amb la representant de l’ultradreta espanyolista: “Moltes gràcies. Ja han escoltat la síndica de VOX que pensa que esta és la televisió del règim. Segurament si ells pujaren al govern desapareixeria, amb la qual cosa no tindria tampoc este altaveu per a criticar-la. Crítica que com sempre acceptem perquè això és la democràcia”.

El conductor del programa, Òscar Martínez, ha acabat de rematar apuntant la incongruència d’aquest discurs: “Són lliures de dir el que vulguen. Per cert, VOX pràcticament està governant a Madrid i no ha tancat Telemadrid i hi ha una televisió autonòmica a Castella i Lleó, on governa, i tampoc [l’ha tancat]. Tampoc va tancar Canal Sur quan tenia responsabilitats [a Andalusia].