Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

VÍDEO | Dia històric per l’ecologisme balear: El Parlament fa prosperar una Iniciativa Legislativa Popular impulsada pel GOB

La ILP “Avui per Demà” és pionera en el plantejament de la justícia intergeneracional com a fonament jurídic

Carme Garau 30/11/2022

El Parlament de les Illes Balears ha viscut una votació històrica. Per primer cop, la cambra balear ha admès a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) enfocada al benestar de les generacions presents i futures. La iniciativa “Avui per Demà” ha estat impulsada pel recorregut Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

Persones i entitats d’arreu de les Balears han mostrat suport a la proposta amb una recollida de firmes que supera les 12.000 signatures. Com explica el GOB, és una fita històrica, ja que és la primera llei que planteja com a fonament jurídic la justícia intergeneracional i trenca amb les polítiques curtterministes per centrar-se en el benestar actual i futur.

L’entitat també remarca que el fet que neixi de la voluntat popular, dona més transcendència a la responsabilitat política que cal assumir des de les institucions davant un moment de circumstàncies mediambientals crítiques sense precedents. “Des del GOB vetllarem perquè es mantengui l’esperit, el compromís i el repte que hem plantejat al Govern com a ciutadania”, han assegurat.