Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Pressió i prepotència de ciutadans i empresaris alemanys perquè Armengol reobri les Illes Balears

Envien una carta al Govern balear reclamant posar fi “ràpidament” a l’estat d’alarma i que es permeti l’accés a l’illa “als propietaris estrangers”

Redacció
Redacció 21/04/2020
Turistes alemanys a Mallorca

Els empresaris amb negocis a les Illes Balears i ciutadans germànics que hi tenen segones residències han mostrat la seva prepotència més absoluta i un profund menyspreu per a les institucions balears en una carta de pressió al Govern perquè posi fi al tancament aeri a les illes.

Amb un to propi de qui es creu superior, desenes d’alemanys amb negocis i habitatges a les Balears han reclamat, en una carta adreçada a la presidenta de la Generalitat, Francina Armengol, la reobertura total de les illes “com més aviat millor”. A més, qüestionen la necessitat de mantenir l’estat d’alarma, i posen en dubte la legitimitat legal del govern balear per a dur a terme unes mesures que qualifiquen “d’exagerades” per fer front al nou coronavirus.

La carta, escrita per l’empresari alemany Ralf Becker de la companyia Scharpf Sicherheitstechnik, ha estat firmada per nombrosos compatriotes germànics per fer-la arribar a la Generalitat. A més, demanen que es permeti ja l’accés a l’illa “als propietaris estrangers”

A més, mostren vehemència i supremacia: “Altres països, com Alemanya, han aconseguit resultats similars o millors sense prendre mesures tan dràstiques contra la població”, i asseguren que tot i la seva presència no hi ha risc de col·lapsar el sistema sanitari i no s’han de mantenir les restriccions davant la reducció de casos: “Les conseqüències econòmiques i psicològiques són desproporcionades per al benefici”.

Tal com explica Diariodemallorca.com, a la missiva fins i tot hi ha un to amenaçador: “Tenim seriosos dubtes sobre la seguretat jurídica de les comunitats autònomes” i avisen “no destrueixi la confiança dels inversors, que no tornaran”.

Al text dirigit a Armengol, es vanten de “la quantitat de llocs de treball que han creat els inversors estrangers en els últims anys” a les illes en sectors com l’immobiliari o l’oci de luxe i reclamen tornar.

Per acabar, a més, demanen que es tornin a obrir les “botigues, restaurants, camps de golf i ports esportius complint les normes d’higiene”.

Relacionats