Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Operació Judes: Alerta Solidària aconsegueix reobrir la causa per defensar els CDR acusats de terrorisme 

L’organització antirepressiva denuncia que no havien tingut marge per analitzar les diligències secretes

Carme Garau 24/11/2022

Nou revés judicial en el cas de les Detingudes 23S. La sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional ha acceptat el recurs presentat per les defenses d’Alerta Solidària i ha ordenat reobrir la instrucció de l’operació Judes, que el magistrat Manuel García-Castellón havia tancat ara fa un mes.

De fet, l’organització antirepressiva havia denunciat les traves i els constants retardaments a l’hora de lliurar contingut de les diligències secretes, essencials per la defensa. Quan el jutge finalment —després d’onze resolucions— va moure fitxa, només van tenir dies per accedir a la informació amb un nul marge maniobra.

Ara, l’Audiència accepta el recurs de les defenses contra dues resolucions prèvies que havien rebutjat allargar la instrucció i ordena acordar la pròrroga suficient per permetre la sol·licitud de més diligències d’instrucció.

Joc brut

El 23 de setembre de 2019, de matinada, la Guàrdia Civil va donar tret de sortida a la cacera contra 13 CDR en la coneguda Operació Judes. Van ser detinguts, empresonats “preventivament” i acusats de terrorisme. Des d’un primer moment, Alerta Solidària ha denunciat irregularitats, maltractament i una clara persecució política.