Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Òmnium avisa que “aquí no s’ha acabat res” i emplaça partits i institucions a recuperar l’estratègia comuna

“No hem deixat de treballar, en contra de veus interessades per fer creure que aquí no passa res”, ha dit Antich, que després ha reclamat als partits i institucions “fer la feina que els pertoca i recuperar l’estratègia compartida”

Redacció 04/02/2023
Xavier Antich s'adreça als assistents a l'Assemblea General d'Òmnium a les Drassanes de Barcelona. Data de publicació: dissabte 04 de febrer del 2023, 14:30 Localització: Barcelona Autor: Albert Segura

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Anitch, ha avisat que el procés independentista no ha acabat, per a després emplaçar les forces polítiques i institucions sobiranistes a recuperar l’estratègia comuna que durant els anys del procés van guiar el camí cap al referèndum d’autodeterminació. Així s’ha expressat en l’Assemblea General que l’entitat ha celebrat aquest dissabte, 4 de febrer, a les Drassanes de Barcelona, en la qual ha reunit tota la direcció i convidats d’entitats socials i econòmiques, entre elles l’ANC.

Antich ha aprofitat el seu discurs per subratllar que Òmnium no ha parat de treballar des de fa un any, tot i que ha reconegut que la feina la fa “fora del focus” i “lluny de les picabaralles” amb entitats del país. “No hem deixat de treballar, en contra de veus interessades per fer creure que aquí no passa res, que el procés és mort i que el conflicte polític està resolt, diem que aquí no s’ha acabat res”, ha assenyalat el president d’Òmnium. “Treballem al costat de les principals veus i organitzacions de la societat civil, perquè els agents que actuem en paral·lel treballem en xarxa per acabar amb la paràlisi”, ha afegit.

“Estem treballant per renovar consensos i fer possible abordar la resolució democràtica del conflicte polític, però partits i institucions han de fer la feina que els pertoca i recuperar l’estratègia compartida”, ha reblat Antich.  “Fem una apel·lació modesta però sincera, radical, a la maduresa, la responsabilitat i la generositat de tothom, només una estratègia compartida permetrà la construcció i l’activació de l’hegemonia política, institucional i cívico-social que torni a posar sobre taula l’horitzó de llibertat que país reclama”.