Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Negociació?

Hi ha una intenció d’arribar a un acord per part del govern i del nacionalisme espanyol amb el govern i el nacionalisme català? Pot haver un diàleg entre dues parts. […]

Francesc Bonastre i Santolària 07/08/2022

Hi ha una intenció d’arribar a un acord per part del govern i del nacionalisme espanyol amb el govern i el nacionalisme català?

Pot haver un diàleg entre dues parts. Però des de el govern i el nacionalisme espanyol diuen que aquest és entre catalans!?

Es veu que no hi ha cap problema entre els dos governs i nacionalismes? Tampoc va haver una policia nacional espanyola que va venir a donar cops de porra i a impedir que votéssim? I no va existir un 155 pel part del govern d’Espanya ni el PSOE-PSC va donar suport a suspendre el govern elegit pel poble català?

De veritat que alguns creuen que la negociació –quan no hi ha cap substància- és més satisfactòria que una alternativa unilateral?

Alguns s’excusen en no fer la unilateralitat dient que els altres tenen la força. Però diuen que nosaltres tenim la legitimitat.

Nosaltres ho vam fer amb democràcia. I ells van aplicar la força de la violència, de la Llei i justícia espanyola i, diuen que és la seva legitimitat. Però no és democràcia perquè no deixen que el poble català decideixi sobre l’autodeterminació. Es veu que no som un poble o nació, com també es veu que el català no és cap llengua.

Si existeixen converses i intercanvi d’idees pot haver diàleg. Però no negociació, perquè uns no volen arribar a cap acord en segons què. Tenen la força d’un estat i els mitjans per imposar.

Els nostres si negocien alguna cosa, el resultat serà la plena rendició i, possiblement, l’adéu a la nació catalana.