Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Montero carrega contra Puigdemont i l’independentisme, “busquen la confrontació per aconseguir un grapat de vots”

El govern espanyol segueix carregant contra els independentistes i els compara amb el PP

Redacció 03/12/2022
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats Data de publicació: dimecres 26 d’octubre del 2022, 19:59 Localització: Madrid Autor: Congrés dels Diputats

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha acusat el PP i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’independentisme de “buscar la confrontació per aconseguir un grapat de vots”. “[El PP] creu que en això de fer barallar la gent trobarà un nínxol de vot; i el mateix passa amb els que es van escapar de la frontera, Puigdemont o els independentistes, que van fugir de la frontera, que creuen que buscar la confrontació és el que els permet aconseguir un grapat de vots”, ha dit durant un acte del PSOE a Alcalá de Guadaíra, a Sevilla. Montero també s’ha referit a la llei ‘només sí és sí’ i ha dit que és una norma “pionera” que “permet protegir les dones”. “I això és el que seguirem fent, agradi o no al PP”, ha sentenciat.

 

Durant la seva intervenció, ha carregat contra el PP perquè “viu permanentment a cavall de la confrontació entre territoris” i l’ha acusat de “buscar polaritzar els conflictes”. En aquesta línia, la ministra ha dit que populars i independentisme “comparteixen la idea que com pitjor, millor” i que “com més enfrontats, millor per a ells”. En canvi, ha dit que el PSOE “va heretar el conflicte” i està “ajudant a solucionar-lo” a través de “l’acord de diàleg i reconeixement mutu”.

 

També sobre el PP, ha assegurat que el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, “no té projecte, ni equip ni capacitat per aportar respostes a Espanya quan ho necessita” i ha insistit que està “permanentment al fang a la bronca i al soroll”. A més, els ha acusat de malparlar d’Espanya a Europa “per tal que no arribin fons europeus”.

 

Llei ‘només sí és sí’

 

D’altra banda Montero s’ha referit a la llei ‘només sí és sí’, en plena polèmica després del degoteig de rebaixes de condemna que s’estan fent emparant-se en la nova norma. La ministra ha criticat que el PP “vulgui donar lliçons” i ha recordat que “ni tan sols es defineixen com a feministes”. “De defensa de les dones ens vindrà a fer classes el PP? A intentar-nos ensenyar-nos a nosaltres com s’ha de defensar les dones?”, ha demanat irònicament Montero.

 

Montero ha remarcat que la llei ‘només sí és sí’ és “pionera” i ha subratllat que “permet protegir les dones contra les agressions”. “I això és el que seguirem fent, agradi o no al PP”, ha sentenciat.