Divendres, 18 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Casado assegura que Catalunya és “un camp de batalla”

El líder del PP, Pablo Casado, ha pregat aquest dissabte al president del Govern, Pedro Sánchez, que apliqui l’article 155 de la Constitució a Catalunya perquè, amb els disturbis dels […]

Redacció
Redacció 08/12/2018
Pablo Casado, líder del Partit Popular / PP

El líder del PP, Pablo Casado, ha pregat aquest dissabte al president del Govern, Pedro Sánchez, que apliqui l’article 155 de la Constitució a Catalunya perquè, amb els disturbis dels últims dies, aquesta comunitat s’ha convertit en un camp de batalla per a la ‘kale borroka'” i la seva política s’ha “batasunitzat”.

Així ho ha exigit Casado durant un míting a Múrcia, al qual ha presentat els candidats del partit per a les eleccions locals i autonòmiques de maig a la regió, i al qual ha promès que el primer que farà si arriba a la Moncloa és tornar a activar el citat precepte constitucional per intervenir l’autonomia de Catalunya.

Casado ha recalcat que aquesta comunitat “se li ha anat de les mans al Govern” de Sánchez i que ja ni tan sols la Generalitat “controla els Comitès de Defensa de la República (CDR) als quals ha vingut encoratjant el propi president Quim Torra.

“Els deien que estrenyessin i han estret massa”, ha denunciat fent referència als enfrontaments amb els Mossos i els corts de carreteres que estan protagonitzant membres d’aquests comitès i de l’organització juvenil Arran.

Després d’esmentar altres episodis de violència o intimidació que s’han registrat en les últimes setmanes als carrers catalans, el president del PP ha alertat que el que està passant allí és “un desastre” que no es pot “tolerar”.

Sànchez serà responsable per “inacció”

“Per culpa de (Carles) Puigdemont, Torra, Sánchez i el seu govern a Catalunya ja no hi ha llei ni prosperitat”, ha clamat Casado, deixant clar que, davant la gravetat de la situació, la seva obligació ja no és “demanar” sinó “pregar” al president del Govern central que, per “la bona gent de Catalunya”, aplicació “d’una vegada el 155 per recuperar la legalitat”.

Per convèncer Sánchez que atengui el seu prec ha apel·lat la seva sensatesa i l’ha demanat que no esperi a que la situació “vagi a més” per exercir la seva responsabilitat com a màxima autoritat de l’Estat. “Què més ha de passar perquè el Govern central posi ordre?”, s’ha preguntat, abans d’avisar el president que pot acabar sent responsable del que succeeixi per la seva “inacció”.

En aquest context, ha tornat a oferir la majoria absoluta del PP en el Senat per engegar el 155 i ha recalcat a Sánchez que els ‘populars’ estan disposats a aprovar la seva aplicació i assumir aquest cost “en solitari” perquè els “importa Espanya”.

Crítiques a buch

“És esquinçador veure als catalans presoners dels CDR, la CUP, Arran i els energumens que reivindiquen a Terra Lliure”, ha afirmat Casado, incidint que tot això “no està passant a Veneçuela ni en una república bananera, sinó en una de les dotze potències del món”.

A més, ha carregat contra la Generalitat per no defensar als Mossos. “Ni controlen els comandaments ni defensen als funcionaris”, s’ha lamentat, després d’acusar el conseller d’Interior, Miquel Buch, d’ordenar a la Policia autonòmica que no s’empri amb els qui tallen les carreteres.

Relacionats