Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Més de seixanta entitats donen suport a la manifestació del 6D

L’Assemblea Nacional de Catalunya ha organitzat la manifestació per protestar contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Redacció 05/12/2022
Una manifestació convocada per l'ANC recorre els carrerrs de Barcelona. Fotografia de Pau Venteo (Europa Press)

L’ANC ha convocat una manifestació demà dimarts 6 de desembre en contra del nou delicte de desordre públics agreujats. La protesta començarà a les 12h a Pla de Palau i finalitzarà a plaça de Sant Jaume, on algunes entitats de la societat civil participaran a l’acte polític que es durà a terme.

L’ANC va publicar un manifest a través del qual exposava la necessitat de manifestar-se en contra d’aquest nou delicte, que suposa un atac directe als drets fonamentals de llibertat d’expressió i manifestació. Més de seixanta entitats l’han signat i se sumaran a la protesta. Entre elles s’hi troba el Consell de la República, Debat Constituent, la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, NovAct, Solidaritat Catalana per la Independència, l’Observatori del sistema penal i els drets humans de la Universitat de Barcelona, Meridiana Resisteix o el CDR Nacional, entre moltes d’altres.

Òmnium no anirà a la manifestació perquè, tal com va dir el seu president, Xavier Antich, “no anirem a remolc de ningú i Òmnium no contribuirà a la confrontació entre diferents agents del moviment independentista i a fer antipolítica”.

L’acte polític que es farà a plaça de Sant Jaume serà presentat per Albano Dante Fachín, i comptarà amb la participació de la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu. Respresentants d’algunes de les entitats que s’han sumat al manifest també compareixeran durant els parlaments. S’espera que la manifestació sigui multitudinària, ja que de moment ja hi ha confirmats 25 autocars que vindran de diferents indrets de Catalunya.