Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Maragall no governarà amb partits que acceptin “la presó o l’exili de representants polítics”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat en un article d’opinió a Vilaweb que no contempla governar amb el suport dels partits que “comparteixin o acceptin” […]

Avatar
Agències 05/01/2019
Alfred Bosch i Ernest Maragall durant el congrés d'ERC a Barcelona, el 27 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat en un article d’opinió a Vilaweb que no contempla governar amb el suport dels partits que “comparteixin o acceptin” que hi hagi representants polítics a la presó o a l’exili. Maragall ha reclamat que “cap càlcul polític” impedeixi el compromís ferm per la democràcia i contra l’extrema dreta. “Unitat és això. És construir i proposar, amb accents diferents, per després sumar”, ha reblat. En aquest sentit, ha demanat fer explícits els punts comuns amb les forces progressistes i republicanes denunciant la injustícia de l’Estat i definint la “unitat estratègica” de les candidatures sobiranistes. “Forgem un acord ferm que ens permeti avançar junts cap a la República”, ha precisat.

Sota el títol de Capital de la llibertat i la democràcia, el candidat republicà assegura que si Barcelona vol ser capital de la llibertat i dels drets civils no pot renunciar a l’obligació de “denunciar i aïllar a l’extrema dreta” i afirma que és una realitat “massa evident i propera” com per pensar que no va amb un mateix.

Al seu entendre, Vox “ja tenia veu” a Catalunya com acusació particular en la causa contra els polítics independentistes, però ara, a més, impregna els discursos dels nous lideratges de la dreta espanyola del PP i Ciutadans, que creu que cada vegada els fan “més exaltats i falsejats”.

“Aquesta setmana mateix estem veient com l’abominable discurs masclista de Vox està gairebé normalitzant un debat mediàtic i polític alarmant”, ha assegurat. En aquest sentit, Maragall assegura que proposar una Barcelona “ferma i lliure” també passa per “dir no d’inici a l’extrema dreta” i creu que la premissa no és “incompatible” amb cap altra lluita major. “Avui, la lluita per la República. Demà, la lluita per ser un país millor. Volem un país feminista, divers, just, sostenible i lliure. Tot el que detesta i ataca la ultradreta”, ha asseverat.