Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Maragall no entén l’oposició de Junts als pressupostos: “No aconsegueixo trobar arguments que justifiquin estar-hi en contra”

El candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona ha volgut fer valdre els comptes recordant que aportaran 41.000 milions d’euros pel “conjunt del país”

Redacció 04/02/2023
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, en una atenció als mitjans al barri barceloní de Gràcia Data de publicació: dissabte 04 de febrer del 2023, 13:34 Localització: Barcelona Autor: Guillem Roset

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat contra l’oposició de Junts als pressupostos, després que el partit republicà finalment aconseguís arribar a un acord amb els socialistes per tancar el projecte pressupostari i portar-lo al Parlament per aprovar-lo. Maragall, en una atenció als mitjans feta el matí d’aquest dissabte, 4 de febrer, des del barri de Gràcia, ha assegurat que encara ha d’escoltar “un sol argument objectiu de discrepància” per part de Junts en els comptes. “Ens sorprèn i ens estranyen els anuncis de determinades forces com Junts que manifesten sense embuts que hi estan en contra”, ha subratllat, segons recull l’ACN, tot lamentant a continuació que, si bé són posicions “legítimes”, van en contra de “l’interès general” de Barcelona i Catalunya. no enten l’oposició.

Maragall ha volgut fer valdre els comptes recordant que aportaran 41.000 milions d’euros pel “conjunt del país”, així com “un creixement de més de 3.000 MEUR i una concreció a Barcelona i al país amb inversions i nova despesa, reforçament d’educatiu i de salut”. També ha subratllat que els pressupostos permetran impulsar la futura línia ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat per unir Gràcia amb plaça d’Espanya, i que aportaran més de 500 milions d’euros per Barcelona, consorcis compartits, educació i serveis socials.

El republicà ha afirmat a l’ACN que ERC intentarà convèncer aquestes formacions i “arrossegar-les” perquè predomini el “sentit comú” i “l’interès per la ciutadania de Barcelona”. “Defensarem que el pressupost tingui la millor aplicació, el vetllarem i garantirem”, ha conclòs.

Junts, per la seva banda, va acusar ERC d’haver “abandonat” la majoria independentista en haver pactat amb els comuns i el PSC, a la vegada que assegurava que votaria en contra dels comptes “si són tal com estan”.