Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Manuel Valls presenta una denúncia contra la Generalitat

Manuel Valls ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la filtració d’un document relatiu al cas de l’entrevista al candidat unionista a l’Ajuntament de Barcelona […]

Redacció
Redacció 22/01/2019
L'exprimer ministre francès Manuel Valls arriba a la Llotja de Mar de Barcelona / ACN

Manuel Valls ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la filtració d’un document relatiu al cas de l’entrevista al candidat unionista a l’Ajuntament de Barcelona en una ràdio pirata. En aquest requeriment es demanava al candidat que facilités el nom i l’adreça d’una emissora de ràdio que l’havia entrevistat, “aliè a la seva situació administració i creient que el programa només s’emetria per Internet”. El document va arribar a la premsa, diu la candidatura, “fins i tot abans que arribés a mans de l’interessat”, defensa l’exprimer ministre de França.

Valls ha respost el requeriment però també ha presentat aquesta denúncia, on demana iniciar una investigació per esbrinar “qui i com es va facilitar una còpia de la comunicació a la premsa”, imposant-se les sancions i multes pertinents. El document, remarca el comunicat, feia èmfasi que totes les dades facilitades per Valls estaven protegides per la Llei de protecció de dades i el reglament europeu 2016/679.

La candidatura de Valls ha destacat que el candidat no sabia que era una ràdio pirata, però en tot cas ha subratllat que l’exprimer ministre francès va concedir aquesta entrevista per denunciar que la població llatina està desatesa a Barcelona. També ha denunciat que no es reparteixin llicències a ràdios llatines tenint en compte que hi ha 180.000 llatinoamericans vivint a la ciutat, més del 10% de la població.