Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

L’unionisme i la repressió surten en defensa del secretari general del Parlament per falsejar la realitat

Els lletrats pressionen el Consell de Personal i també expressen el suport a un acte innoble de la tradició parlamentaria

Redacció 13/08/2020
Pla general de l'hemicicle del Parlament durant el ple del 8 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Tots els partits unionistes, associacions de lletrats de tot l’estat i els alts funcionaris surten en defensa de l’actitud innoble de Xavier Muro

El Consell de Personal del Parlament ha defensat sorprenentment l’objectivitat, integritat, neutralitat, responsabilitat, imparcialitat i confidencialitat” amb la qual treballen tots els funcionaris de la cambra i ha rebutjat “qualsevol pressió” a la seva tasca. Sorprèn i es difícil de creure que els treballadors del Parlament defensin actituds servils i contraries a la democràcia del secretari general del Parlament. Les pressions dels alts funcionaris han fet efecte i amb la boca petita el Consell de Personal ha sortir en defensa de la repressió.

Malestar de treballadors del Parlament en no haver estat consultats

Ho ha fet en una nota difosa i difusa als treballadors després que els lletrats del Parlament ja es pronunciessin en defensa del secretari general, Xavier Muro, de qui tant JxCat com el president de la Generalitat, Quim Torra, n’han exigit el cessament per no haver publicat íntegres les resolucions que es van aprovar al ple de la monarquia de divendres passat.

Xavier Muro falseja la realitat que no evitarà l’actuació de la injustícia espanyola

Muro va publicar els textos aprovats al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) però en va ometre els apartats que contradiuen sentències i advertiments del Tribunal Constitucional (TC). A peu de pàgina, va recordar que tenia l’obligació d'”impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material” que suposi incomplir les ordres del TC.

El PPC, Cs i PSC dona suport als lletrats del Parlament i reclama la fi de les “amenaces” de Torra i JxCat

El secretari general del PPC i diputat al Parlament, Daniel Serrano, ha expressat aquest dijous el suport del seu partit als lletrats de la cambra. Ho ha fet en un comunicat després que el president de la Generalitat, Quim Torra, i JxCat hagin exigit la destitució del secretari general del Parlament, Xavier Muro, per no haver publicat íntegrament les resolucions sobre la monarquia que el ple de la cambra va aprovar divendres passat. Per a Serrano, Muro “ha demostrat tenir més dignitat que Torra complint la legalitat”. El diputat popular ha exigit la fi de les “amenaces” i que es respecti “la labor professional i independent dels lletrats”.

Corporativisme dels lletrats de parlaments de tot l’Estat defensen la feina dels de la cambra catalana i reivindiquen la seva “autonomia”

L’Associació Espanyola de Lletrats de Parlaments (AELPA) ha mostrat el seu suport a la feina dels de la cambra catalana “en defensa de la legalitat i l’ordre constitucional” després de la polèmica amb el secretari general del Parlament, Xavier Muro, de qui tant JxCat com el president de la Generalitat, Quim Torra, n’han exigit el cessament per no haver publicat íntegres les resolucions que es van aprovar al ple de la monarquia de divendres passat. En un comunicat, l’AELPA menciona directament Muro de qui diuen “ha estat objecte d’atacs infundats que trepitgen la seva autonomia i professionalitat”.

Lletrats de parlaments acostumats a falsejar la realitat del que passa en els respectius parlaments, com en el cas de la corrupció de la monarquia

L’organització de lletrats de cambres autonòmiques defensen “la necessària independència i neutralitat” d’aquests treballadors “com a garants del correcte funcionament de la institució i del compliment de les resolucions dels òrgans jurisdiccionals i del Tribunal Constitucional”. L’Associació Professional de Lletrats de les Corts Generals també s’ha adherit a aquest comunicat en suport als lletrats del Parlament català. La diputada del PSC Alícia Romero ha compartit a Twitter aquest comunicat i ha afirmat que “el Govern s’està quedant sol en la seva deriva autoritària, no respectant la llei i la divisió de poders”.