Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Lluís Salvadó serà nomenat nou president del Port de Barcelona

A pocs mesos de les eleccions municipals, l’home fort de l’estructura d’ERC que podria deixar el seu càrrec al partit per centrar-se en les noves responsabilitats.

Redacció 27/11/2022
Pla curt, extret d'imatge de vídeo, de Josep Lluís Salvadó, saludat per companys davant del TSJC

En cas de ser inhabilitat no queda clar que no l’afectés en aquest nou càrrec

El diputat i vicesecretari de coordinació interna d’ERC, Lluís Salvadó, un dels homes fort de l’estructura organitzativa d’ERC serà nomenat nou president del Port de Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts de Govern. Sorprèn sens dubte aquesta decisió que podria comportar la primera dimissió de la nova executiva d’ERC nomenada recentment i on havia guanyat poder, peça clau per les llistes municipals, que tenia com objectiu aconseguir tornar a superar les 800 candidatures.

En l’actualitat, Salvadó és diputat al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona, un escó que haurà d’abandonar per assumir el càrrec de nou president del Port de Barcelona. La institució portuària és una empresa pública participada per la Generalitat, el govern espanyol i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat (els dos municipis on està localitzat el port). L’executiu de Sánchez serà doncs qui haurà de donar llum verda a aquest nomenament proposat per l’executiu de Pere Aragonès, amb la seva publicació final al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Lluís Salvadó (La Ràpita, 1969) és enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC), postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC i va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada. El 1991 va entrar a militar a Esquerra Republicana i ha estat president de la federació del partit a les Terres de l’Ebre entre els anys 2002 i 2004. Posteriorment, ha estat secretari d’organització d’ERC (2004-2012), delegat del Govern a les Terres de l’Ebre (2004-2010) i també secretari general adjunt d’ERC (2011-2019).