Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

Lliçó de Boye al Supremo per aplicar la “doctrina” de Torra amb el diputat del Congreso Alberto Rodríguez

“D’aquella pols venen aquests fangs”, ha etzibat l’advocat davant els arguments del TS per privar l’escó del diputat de Podemos

Redacció
Redacció 22/10/2021
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN després de la vista al TGUE pel recurs de l'ANC i el CpR contra la denegació de la iniciativa ciutadana europea, a Luxemburg el 10 de desembre del 2020. (Horitzontal)

El serial del diputat de Podemos, Alberto Rodríguez, i el debat per si ha de mantenir o no el seu escó al Congreso després de la seva condemna per suposada agressió a agents de l’autoritat, ha tret de polleguera la justícia espanyola del Tribunal Supremo. Després que la Mesa del Congreso hagués decidit mantenir l’acta de diputat de Rodríguez, el Supremo diu ara que s’hauria d’aplicar la “inelegibilitat” perquè no consideren compatible la condemna de Rodríguez amb el fet que segueix exercint. Res més lluny de la realitat, la justícia torna a fer la seva per prendre aquestes decisions. Els arguments que donen es desmunten, ja que aquesta inelegibilitat només hi ha inclosos delictes com els de terrorisme o rebel·lió, però no el d’atemptat contra agents de l’autoritat.

Sobre aquesta qüestió també s’hi ha pronunciat l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, que se’n fot del terme d’inelegibilitat, però també recorda que “és la base de la ‘doctrina’ Quim Torra el que ara utilitzaran contra Rodríguez”. “D’aquella pols, vénen aquests fangs”, ha etzibat en una piulada.