Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Llarena es queda sol: El jutge de l’1-O retira la rebel·lió i la sedició contra una quarantena d’investigats

El muntatge del jutge Llarena es comença a desmuntar; segons ha publicat Vilaweb, el jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha retirat l’acusació de rebel·lió i sedició contra una quarantena […]

Redacció
Redacció 08/10/2018
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu

El muntatge del jutge Llarena es comença a desmuntar; segons ha publicat Vilaweb, el jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha retirat l’acusació de rebel·lió i sedició contra una quarantena d’investigats amb l’1 d’octubre. Durant onze mesos, el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer, a base de nombroses citacions, ha anat alimentant de forma sospitosa la causa liderada per Pablo Llarena des del Tribunal Suprem.

Precisament, Ramírez Sunyer, oficialment, es desentén de les seves investigacions, perquè assegura que l’organisme competent per dur a terme l’acció judicial és el Suprem o bé l’Audiència Nacional.

Davant d’aquests nous fets, Carles Puigdemont ha denunciat i s’ha preguntat a la vegada com l’Estat “ha estat més d’un any investigant i mentint, perjudicant la vida de persones i institucions per descobrir que no són competents?”. Per la seva banda, l’advocat Gonzalo Boye ha reclamat responsabilitats, ja que “parlem de nombroses detencions, registres i mesures restrictives de drets per reconèixer no ser competent”.

Relacionats