Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’independentisme aconsegueix el 51,35% dels vots en unes eleccions en les quals PSC i ERC empaten a 33 escons

Junts s’imposa a les demarcacions de Girona i Lleida; ERC a la de Tarragona, i el PSC a la de Barcelona

Redacció
Redacció 15/02/2021
Les primeres cues de votants a les eleccions al Parlament al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el 14 de febrer de 2021.

Amn el 99.10% el PSC ha estat la força més votada a les eleccions però empata a 33 escons amb ERC mentre que Junts n’ha aconseguit 32. Mentre que el PSC ha estat la força més votada a la demarcació de Barcelona, ERC ha guanyat a la de Tarragona i Junts a les Lleida i Girona. Vox entra amb força amb Parlamennt amb 11 escons però Ciutadans cau en picat i ha pedut 30 escons quedant-se amb sis. La CUP ha fet un molt bon resultat passant de 4 a 9 diputats. Els comuns tindran 8 diputats i el PP només 3. El PDeCAT s’ha quedat fora del Parlament tot i quedar-se a poc d’aconseguir representació a la demarcació de Lleida.

El més important és que la suma de la majoria independentista al Parlament en escons ha augmentat però en vots s’ha aconseguit per primer cop el repte de superar el 50% dels vots. Sumant els que han aconseguit ERC, Junts, la CUP, el PDeCAT, Primàries i el FNC s’arriba al 51,19% dels vots, i afegint-hi els del PNC s’arribaria sls 51,35%. Un èxit que ha de marcar un abans i un després.