Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

L’ICS obre expedient a tres sanitaris que van convidar familiars per vacunar-los en una residència de Terres de l’Ebre

Argimon no concreta si els professionals van arribar a administrar la protecció de la covid-19 als parents

Avatar
Agències 13/01/2021
El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha obert un expedient a tres professionals d’infermeria que van anar a vacunar de la covid-19 en una residència de persones amb discapacitat de les Terres de l’Ebre i que van aprofitar per convidar familiars per administrar-los el vaccí. N’ha informat el secretari de Salut Pública i director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, que no ha volgut concretar si els sanitaris van arribar a vacunar els familiars. Argimon ho ha qualificat d'”incident molt desafortunat” i “molt greu” però ha assegurat que és un “fet aïllat”. El màxim responsable de l’ICS ha explicat que s’ha apartat els sanitaris de forma cautelar del lloc de treball i ha deixat clar que qualsevol irregularitat d’aquest tipus serà sancionada.

El director gerent de l’ICS s’ha mostrat “afectat” per aquesta irregularitat en la vacunació de la covid-19 i server en les conseqüències: “No permetré altres situacions com aquesta. Qualsevol incident d’aquest tipus serà sancionat en la seva justa mesura”.

 

Ara bé, Argimon ha assenyalat que aquest fet no representa els professionals de l’ICS ni els equips de vacunació ni les seves coordinadores, que “ho estan donant tot i estan treballant matí, tarda i nit”, ha recalcat.

 

El secretari general de Salut ha explicat que han tingut coneixement d’aquesta irregularitat en les darreres hores i que han actuat amb rapidesa. No ha volgut concretar si els sanitaris van arribar a vacunar els familiars, però en el supòsit que hagués estat així, ha raonat, rebrien la segona dosi per no perdre l’efectivitat d’haver administrat la primera.

Relacionats