Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’historial masclista del magistrat del Suprem que veu un delicte en la pancarta contra Felipe VI

El magistrat del Tribunal Suprem, Antonio Salas, creu que la pancarta contra la presència de Felipe VI a plaça Catalunya el dia de la commemoració del 17A “constituïa clarament” un […]

Redacció
Redacció 19/08/2018
Salas, en una imatge d'arxiu/ Twitter @salascarceller1

El magistrat del Tribunal Suprem, Antonio Salas, creu que la pancarta contra la presència de Felipe VI a plaça Catalunya el dia de la commemoració del 17A “constituïa clarament” un delicte d’injúria a la corona. Unes paraules que han indignat l’exlletrat del Tribunal Constitucional, Joaquín Urias, que ha conclòs que Salas “no coneix la jurisprudència del TEDH sobre la llibertat d’expressió o li rellisca”; en referència a la sentència en que va dir que cremar fotos del Rei és llibertat d’expressió.

El magistrat del Suprem considerava que s’hauria d’haver actuat per retirar la pancarta, vulnerant el dret a la llibertat d’expressió.

Però Salas ja va aixecar polèmica -el 2017- per unes declaracions sobre la violència de gènere quan va qüestionar que el masclisme sigui la seva causa amb un tuit que va publicar el dia en què va morir la primera víctima de 2017.