Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’extrema dreta es reforça a Espanya: VOX omple en un acte a Madrid

L’extrema dreta es mostra cada cop més desacomplexada a l’Estat espanyol, sobretot des que polítics unionistes i la caverna mediàtica espanyolista es dediquen a blanquejar-la en pro de la unitat […]

Redacció
Redacció 07/10/2018
VOX omple en un acte a Madrid/ Twitter @PabloMM

L’extrema dreta es mostra cada cop més desacomplexada a l’Estat espanyol, sobretot des que polítics unionistes i la caverna mediàtica espanyolista es dediquen a blanquejar-la en pro de la unitat d’Espanya. Avui, 10.000 persones han omplert el ‘Palacio de Vistalegre’ de Madrid en un acte de VOX i -segons la formació- 3.000 més s’han quedat fora.

I, com era d’esperar, el procés independentista a Catalunya ha estat el tema escollit per esperonar els assistents. “Que no vengan los correctitos a decirnos que somos turbas de circo romano por gritar: Puigdemont a prisión”, ha dit Rocío Monestir, la líder dels ultres a Madrid, per encetar l’acte, en què també ha parlat sobre “cadena perpetua” pels membres d’ETA. La immigració (amb termes com “invasió”), el feminisme o la Espanya imperial també han protagonitzat la conferència.

L’últim CIS va donar a VOX una intenció de vot del 1,4%, el que equival a 650.000 espanyols. Potser per això i amb l’esperança que puguin repetir l’èxit electoral de Donald Trump als Estats Units, el partit d’extrema dreta ha cridat consignes com “haremos a España grande otra vez” o “Dios bendiga a España” i ha carregat contra la feina dels mitjans de comunicació.