Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

L’èxit de no reconèixer la justícia espanyola

Costa: “Però a l’hora de la veritat, la fiscal no s’ha atrevit a demanar-ho, i la magistrada (que en té més ganes que Vox) s’ho ha hagut de pensar i ha dit que ara no, que més endavant”

Redacció
Redacció 13/10/2021
L'eivissenc Josep Costa, quan era vicepresident del Parlament.

El TSJC no torna a citar Josep Costa i es reserva la possibilitat de fer-lo comparèixer “mitjançant la força pública”

El TSJC ha desestimat tornar a citar per ara l’exvicepresident primer del Parlament Josep Costa, investigat per desobeir el TC en permetre debatre al ple sobre monarquia i autodeterminació. Costa havia estat cridat a mitjans de setembre i va decidir que no compareixia per no “establir una taula de diàleg amb jutges i fiscals repressors”. L’exdirigent ha penjat al seu compte de Twitter el document en què la magistrada assenyala que no el citaran per segon cop, ja que la incompareixença “va ser conscient i voluntària”. Amb tot, es remarca que la instructora té facultats “per fer-lo comparèixer mitjançant la força pública” en el moment en què ho consideri imprescindible.

El text assenyala també que Costa té dret a comparèixer voluntàriament i a declarar si ho estima oportú.

 

“Mira que per a alguns era obvi que si no em presentava a declarar ordenarien la meva detenció immediata”, escriu Costa. “Però a l’hora de la veritat, la fiscal no s’ha atrevit a demanar-ho, i la magistrada (que en té més ganes que Vox) s’ho ha hagut de pensar i ha dit que ara no, que més endavant”, continua en una piulada.