Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’exercit colonial espanyol ocupa el Museu Marítim

|

- Publicitat -

El Museu Marítim de Barcelona és un consorci format per l’Ajuntament de BCN i la DIBA que exposa aquesta mostra produïda pel Museu de l’Exèrcit

El Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició ‘Los héroes de Baler’ sobre l’episodi protagonitzat per 57 soldats espanyols a la illa de Luzón, a 200 quilòmetres de Manila (Filipines), entre 1898 i 1899, un cop havia acabat la guerra entre l’exèrcit espanyol i el moviment independentista filipí amb el suport d’Estats Units. Els soldats, desconeixedors de la fi del conflicte amb el Tractat de París de 1898, van resistir tancats a l’església del poble de Baler els atacs dels filipins durant 337 dies. La mostra està produïda pel Museu de l’Exèrcit, i el Museu Marítim hi incorpora peces del fons de la seva col·lecció, especialment de la Compañía Trasatlántica Española S.A, que incideixen en la relació colonial entre Espanya i Les Filipines.

Publicitat

Promoure suposades heroïcitats colonials espanyoles no sembla que sigui la tasca del Museu Marítim de Barcelona

La mostra original ‘Los héroes de Baler’, que ja s’ha pogut veure anteriorment a Toledo, Badajoz i València, inclou prop de 150 peces originals de l’època provinents principalment de la col·lecció del Museu de l’Exèrcit i objectes personals d’alguns dels soldats. A Barcelona el Museu Marítim ha ampliat l’exposició amb 22 peces més provinents de la seva col·lecció a través de les quals incideix en el paper de Barcelona en la relació marítima d’Espanya i les possessions d’ultramar al Pacífic.

L’exposició és un homenatge a les heroïcitats militars

L’exposició ‘Los héroes de Baler’ és una iniciativa del Museu de l’Exèrcit. En la mostra a Barcelona, el Museu Marítim hi ha incorporat el relat de les navilieres marítimes amb seu a Barcelona. La mostra està comissariada per Enrique Rontomé, Cap del Departament d’Arqueologia i Patrimoni del Museu de l’Exèrcit, amb l’aportació relativa al fons de la Compañía Trasatlántica Española S.A a càrrec d’Enric Garcia, cap de l’Àrea de gestió de col·leccions i recerca del Museu Marítim de Barcelona.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut