Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les presons no han permès que els presos polítics puguin entrar els ordinadors per preparar les defenses

Susanna Barreda, la parella de Jordi Sánchez, ha denunciat aquest dissabte al matí que els presos no han pogut entrar els ordinadors a les cel·les per preparar les defenses perquè […]

Redacció
Redacció 02/02/2019
Imatge del vehicle de la Guàrdia Civil arribant a Soto del Real / ACN

Susanna Barreda, la parella de Jordi Sánchez, ha denunciat aquest dissabte al matí que els presos no han pogut entrar els ordinadors a les cel·les per preparar les defenses perquè se’ls hi ha prohibit. “Ja em direu com els hi anirà”, ha lamentat Barreda. Per altra banda, l’advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, ha assegurat que aquest fet “vulnera absolutament el dret de defensa dels presos”.

En una entrevista a Rac1, la companya del pres polític i expresident de l’Assemblea, ha explicat que aquest divendres, després del trasllat, Sánchez la va trucar i, en dos minuts, li va afirmar que no disposaven de l’ordinador i que aquest fet els inquietava perquè tenen milers de folis per revisar i mirar abans del judici. Per la seva banda, la representant de la presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, ha afirmat que “el jutge instructor va dir que podien tenir aquest suport informàtic”. A hores d’ara, la petició de tenir l’ordinador a la cel·la està en tramitació.