Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Les mentides de Pedro Sánchez

“Vull una Espanya amb tots els seus colors, diversitat i totes les seves llengües, cultures i identitats”

Redacció 08/12/2021

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha reivindicat la pluralitat de l’Estat: “No vull una Espanya homogènia, petita i gris com la que vol la dreta i la ultradreta. Jo la vull amb tots els seus colors i tota la seva diversitat, amb totes les seves llengües, cultures i identitats”, ha dit aquest dimecres durant el 14è Congrés del PSOE de Galícia. Quan falta una setmana perquè Espanya comenci a vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys, Sánchez ha assegurat que el país “tornarà a ser exemple” de vaccinació amb aquests menors. El president espanyol també ha fet referència al nou canceller alemany, el socialdemòcrata Olaf Scholz, i ha subratllat que Espanya és “avantguarda” del que arribarà a Europa.

En l’acte d’aquest dimecres, Sánchez ha remarcat que Espanya és “el mirall” on es miren moltes societats europees. En aquest sentit, el líder del PSOE ha afegit que ara que puja la incidència de la covid-19, la societat espanyola ha de fer “el que ha fet sempre”: “Confiem en la ciència i en la prudència: vacunes i mascareta”, ha reclamat.

D’altra banda, Sánchez ha carregat contra el PP i l’oposició, a qui ha acusat d’incomplir amb les seves “obligacions constitucionals” en “continuar bloquejant” la renovació del CGPJ: “El PP està danyant la nostra democràcia, i això ara és imperdonable”, ha advertit, per després reivindicar que la crisi de la covid-19 ha fet “més necessària i reconeixible” la socialdemocràcia.

Finalment, Sánchez ha fet referència a l’acord de coalició del nou canceller alemany: “Parlen de tot el que portem fent des de fa casi tres anys i mig des del govern espanyol. Som l’avantguarda del que ha de venir a Europa”, ha sentenciat.