Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

L’Audiència Nacional desestima els recursos dels dos CDR que van declarar i els manté en presó preventiva

La Sala Penal no veu “indefensió” en el seu cas i veu “proporcionada” la mesura cautelar

Avatar
Agències 20/11/2019
Una furgoneta de la Guàrdia Civil a l'arribada a la rampa del pàrquing de l'Audiència Nacional

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha desestimat els recursos dels dos CDR acusats de terrorisme que van declarar davant la Guàrdia Civil i del jutge instructor, Ferran Jolis i Jordi Ros, i ha confirmat la presó preventiva. En dues interlocutòries fetes públiques aquest dimecres, l’AN no veu “indefensió” en el seu cas ni vulneració de drets. La Sala Penal considera que la presó preventiva, decretada pel jutge instructor el 26 de setembre, és “proporcionada” això com “adequada i raonable” perquè veu risc de fuga, de destrucció i alteració de proves i de reiteració delictiva. A més, l’Audiència Nacional sosté que hi ha “elements indiciaris suficients” sobre la “comissió de fets que presenten caràcter de delicte” així com la “participació” en la seva comissió, tant de Jolis com de Ros.

Sobre les declaracions de Jolis i Ros, la Sala Penal afirma que es va facilitar als investigats i als lletrats “la part nuclear de la informació essencial per poder exercir amb suficients garanties el dret de defensa pel que fa a la impugnació de la privació de llibertat” que demanava la fiscalia i, a més, recorden que el dret a la defensa es pot veure limitat quan hi ha secret de sumari.

L’AN apunta que els investigats van tenir “perfecte coneixement dels fets que se’ls imputaven arran de la informació sumària que es realitza en seu policial”.

 

Relacionats