Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’ANC proposa agrupar les entitats que aposten per la via unilateral per obtenir la independència

La Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista debatrà les “actuacions necessàries” per a la secessió

Redacció 02/02/2023
Representants de l'ANC, amb la presidenta al mig, Dolors Feliu, durant la roda de premsa de presentació de la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista Data de publicació: dijous 02 de febrer del 2023, 17:18 Localització: Barcelona Autor: ANC

L‘Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha plantejat agrupar les entitats que advoquen per la via unilateral com a estratègia per aconseguir la independència. L’ANC ha presentat la iniciativa aquest dijous al matí en roda de premsa, durant la qual s’ha explicat que aquesta opció es debatrà a la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista anunciada l’1 d’octubre del 2022, i que se celebrarà l’11 i 12 de març d’aquest any al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La conferència es basa en la determinació de fer efectiva la declaració d’independència de Catalunya i es proposa definir, col·lectivament, quines són les actuacions necessàries a dur a terme per les institucions i el moviment social.

Durant els dos dies que durarà la conferència es debatran els tres fronts que figuren al full de ruta de l’ANC, el front civil, l’institucional i l’internacional. També es discutirà sobre la confrontació amb l’Estat, la necessitat de generar noves adhesions a l’independentisme, la gestió econòmica d’una Catalunya independent i les relacions amb altres entitats nacionals i internacionals.

L’objectiu de la conferència és “constituir un Pacte Nacional del Moviment Civil per la Independència i consensuar les actuacions principals a dur a terme a partir de les conclusions”, ha explicat durant la roda de premsa la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu.

Les inscripcions estan obertes fins al 15 de febrer. Segons l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, el Consell de la República i la Intersindical ja han confirmat la seva assistència. Durant els dos dies hi haurà debats de les entitats i el diumenge a la tarda se celebrarà l’acte de cloenda, on s’exposaran les conclusions més rellevants.