Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’ANC es mobilitzarà en una vintena de ciutats europees durant l’inici del judici de l’1-O

Les assemblees exteriors (AE) de l’ANC es mobilitzaran en una vintena de ciutats europees de nou estats diferents durant l’inici del judici de l’1-O. Segons un comunicat que ha enviat […]

Avatar
Agències 04/02/2019
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie

Les assemblees exteriors (AE) de l’ANC es mobilitzaran en una vintena de ciutats europees de nou estats diferents durant l’inici del judici de l’1-O. Segons un comunicat que ha enviat l’entitat aquest dilluns, ja hi ha concretades accions a 23 ciutats pel mateix dia que comença el judici, el 12 de febrer, o bé el cap de setmana anterior o posterior. De moment ja estan concretades accions a Brussel·les, Ginebra, Londres, Berlín, París, Hamburg, Bilbao, Zurich, Glasgow i Luxemburg, entre d’altres. S’hi vol portar la reivindicació que l’autodeterminació és un “dret” i no un “delicte”.

Les convocatòries previstes són aquestes: Niça (4 de febrer); Copenhagen, Karlsruhe, Colònia, Hamburg, Frankfurt, i Stuttgart (9 de febrer); París (10); Brussel·les, Ginebra, Londres, Donostia, Bilbao, Gasteiz, Pamplona, Basilea, Glasgow, Edinburgh, Aberdeen i Luxemburg (12); i Berlín i Munic (16). L’acció a Zurich està pendent de data.

“Què feu per aplicar el mandat de l’1-O?”

Avui mateix, l’entitat que presideix Elisenda Paluzie ha explicat que es concentrarà els propers 20 dies davant el Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i davant el Parlament -quan hi hagi ple-, de dilluns a divendres i de 9 a 21 hores. L’inici de la mobilització ha tingut lloc aquest dilluns al matí a Sant Jaume, on cinc persones han desplegat una pancarta dirigida a l’executiu de Quim Torra: “Què feu per aplicar el mandat de l’1-O?”.

En una atenció als mitjans, Paluzie ha explicat que l’acció no és per anar en contra del Govern sinó per pressionar-lo i exigir-li que “es comenci a posar les piles”, i ha recordat que el seu objectiu és revalidat el mandat de l’1-O. Paluzie, que ha opinat que no es pot esperar “res” del judici de l’1-O perquè la sentència ja està “decidida”, ha subratllat que el Govern no explica què està fent per a fer efectiva la independència. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC ha preguntat a l’executiu si estan plantejant “solucions alternatives” a escenaris de no negociació amb l’Estat: “Pensar que ens podem quedar tranquils només gestionant l’autonomia i esperant que arribi un referèndum acordat és ser poc realista”, ha sentenciat.

A Paluzie l’ha acompanyat el coordinador de l’Assemblea Territorial de la Dreta de l’Eixample de Barcelona, Josep Molins, que ha explicat que cada dia una secció de la ciutat s’encarregarà d’organitzar l’acció continuada. “No anem en contra el Govern sinó a pressionar-lo, que és el millor que ha fet sempre l’ANC”, ha asseverat.