Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

L’Ajuntament de Barcelona imposa la primera multa per encarir el preu del lloguer

La primera sanció a arrendadors s’ha imposat per augmentar el preu en una zona tensada en la qual qualsevol encariment és il·legal per la llei de contenció de preus del lloguer

Redacció
Redacció 27/10/2021

La primera sanció per apujar el preu del lloguer a Barcelona s’ha dut a terme avui després que tres llogaters descobrissin que l’arrendador els havia pujat 250 euros el lloguer amb relació als anteriors llogaters.

El preu era de 950 euros, però amb el canvi de llogaters el propietari va encarir-lo a 1200 euros. D’aquesta manera, presumptament va incomplir la llei de contenció de preus de lloguer, atès que l’habitatge es troba en una zona tensada i per tant, no podia augmentar-lo.

Els llogaters han reclamat judicialment els 2000 euros de més que van haver de pagar amb l’augment del preu i els mesos següents van pagar-ne 950 tal com establia la llei. Aquesta multa suposa un gran avenç pel sindicat de Llogateres, ja que es demostra que el recorregut legal per denunciar les pujades de preu en el lloguer resulten efectius.

Malgrat tot, la llei que ho va permetre està recorreguda pel Constitucional i s’espera que entri amb conflicte amb la llei d’habitatge estatal que s’hauria d’aprovar en les pròximes setmanes al Congreso.