Dijous, 6 de maig de 2021 - Edició 1014
La República

La ultradreta condiciona la política espanyola frenant accions contra la violència de gènere i pels drets de la infància

La formació de Santiago Abascal s’ha negat a signar dues declaracions institucionals del Congrés, igual que va fer a l’Assemblea i l’Ajuntament de Madrid

Avatar
Agències 27/11/2019
Santiago Abascal, líder de Vox

Vox ha torpedinat aquest dimecres dues declaracions institucionals del Congrés en contra de la violència de gènere i pels drets de la infància. La formació de Santiago Abascal s’ha negat a signar –igual que va fer a l’Assemblea i l’Ajuntament de Madrid- els documents que necessitaven la unanimitat de la cambra per a ser aprovats.

Tots els grups, també PP i Cs, havien estampat la seva rúbrica al peu dels documents, que igualment han estat llegits en veu alta pels portaveus, però ja fora de la Diputació Permanent del Congrés i sense la consideració institucional.

La declaració contra la violència masclista expressava el “ferm compromís” dels signants amb la “eradicació de la violència contra les dones, el seu profund rebuig als agressors masclistes i assassins” i el “suport total a les fones víctimes i als seus fills i filles”.

“El Congrés dels Diputats vol alçar la veu contra la violència de gènere conscient que davant la violència el silenci resulta còmplice” i “cridem a la responsabilitats de tots els poders públics, organitzacions i ciutadania per aconseguir que totes les dones puguin viure en igualtat i una vida lliure de violència masclista”.

La declaració sobre els drets de la infància refermava el compromís del Congrés de “respectar, defensar i promoure la Convenció sobre els Drets del Nen, així com redoblar els esforços per abordar els principals reptes als que s’enfronta la infància a Espanya”.

Feia una crida al govern espanyol i les institucions i a la societat en el seu conjunt d’avançar “cap a la eradicació de la pobresa infantil, fomentar l’accés equitatiu a l’educació” i “aprovar una llei de protecció integra de la infància davant la violència cap als nens i les nenes”.