Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La ràbia de VOX, desfermada: admet desconèixer els autors de la pancarta contra Felipe VI, però assenyala els CDR davant la fiscalia

VOX ha presentat aquest matí una denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat contra els autors i els responsables de penjar les pancartes en contra del rei Felip VI que […]

Avatar
Agències 21/08/2018
Pancarta contra el Rei penjada a la plaça de Catalunya/ Laura Fíguls

VOX ha presentat aquest matí una denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat contra els autors i els responsables de penjar les pancartes en contra del rei Felip VI que es van veure durant el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

El partit ultradretà desconeix qui són els autors tot i que apunta als CDR. Per això, presenta una denúncia (si els tingués identificats podria presentar una querella) i insta la Fiscalia a identificar-ne els autors si veu indicis de delicte. Per a VOX, penjar aquestes pancartes suposa un delicte contra la corona ja que en “danya el prestigi”.

Un delicte que, segons recull la formació d’ultradreta, es pot castigar amb multes que van dels 6 als 24 mesos. “El nostre compromís amb la defensa dels símbols nacionals és inqüestionable”, ha defensat el vicesecretari jurídic de Vox, Pedro Fernández, que critica que el govern espanyol ha “desatès la seva obligació” i que, per tant, “VOX respondrà cada atac a Espanya i a la Corona amb tot el pes de la llei”.