Dimecres, 8 de desembre de 2021 - Edició 1231
La República

La Moncloa i la Casa Real ja treballen per acostar Juan Carlos I a Espanya

Previsiblement, la fiscalia de Sánchez arxivarà les investigacions que l’envolten, perquè sigui “acomiadat com a rei i a Espanya” i tingui “el final que mereix”

Redacció
Redacció 25/10/2021

Juan Carlos I pressiona per a marxar-se d’Abu Dhabi i des de la Zarzuela i La Moncloa assumeixen que cal treballar ja en un retorn del Borbó. Així i tot, tant la Casa Real com el Gobierno veuen amb recel que el monarca s’estableixi de manera permanent a Espanya i proposen Estoril (Portugal) com un destí còmode per a totes les parts, segons expliquen a Vozpopuli.

Així mateix, el mitjà revela que l’any passat Felipe VI va telefonar el president de la república portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, per a plantejar-li que el país acollís al seu pare, tot i que finalment la proposta no va tenir èxit. A principis de mes, Juan Carlos I va expressar que volia ser el regal de Nadal de la monarquia espanyola i tornar a casa. Ara sembla que això serà més aviat que tard.

Tot plegat, la justícia espanyola haurà d’arxivar les investigacions que té obertes sobre el rei fugat, ja que fonts pròximes a La Moncloa i la Casa Real coincideixen en el fet que “Juan Carlos I ha de ser acomiadat com a rei i a Espanya”. A més, residir a Estoril, destaquen, “facilitaria molt les coses”, perquè el Borbó “tingués el final que mereix” abans de ser enterrat en el panteó del Escorial.