Dilluns, 13 de juliol de 2020 - Edició 718
La República

La JEC, amb Vox: no veu infracció en la difusió de propaganda dels ultradretans a domicilis que van sol·licitar no rebre’n

D’altra banda, Cs denuncia a la Junta Electoral que paperetes seves per a domicilis hagin acabat dins de papereres

Redacció
Redacció 07/11/2019
Santiago Abascal, líder de Vox / Flickr

La Junta Electoral Central (JEC) no veu infracció en la difusió de propaganda electoral de Vox a domicilis de persones que van sol·licitar no rebre’n. L’àrbitre electoral diu que la distribució generalitzada de propaganda electoral a les bústies sense identificació del destinatari al sobre, sistema que anomena de bustiada, està permesa encara que aquells que la reben s’haguessin oposat a ser inclosos en les còpies del cens electoral que es faciliten a les candidatures per realitzar enviaments postals. En el cas dels enviaments generalitzats de Vox, “no utilitzen dades persones dels electors per la qual cosa no queda afectat el dret d’oposició que aquests puguin formular”. Així doncs, la JEC desestima la denúncia del PSOE.

Cs denuncia la Junta Electoral que paperetes per a domicilis hagin acabat dins de papereres

D’altra banda, la candidata de Cs al Congrés, Carina Mejías, ha explicat aquest dijous que la seva formació política ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral Provincial (JEP) de Lleida després de descobrir que, en algunes ciutats de la mateixa província i la seva capital, diverses paperetes destinades a les bústies dels ciutadans han acabat en papereres públiques.

Segons Mejías, els fets es deuen a un sabotatge i a una actitud sectària i ha admès que no tenen quantificades la paperetes extraviades: “Hem vist en fotografies grapats nombrosos de paperetes en les papereres públiques”. “Considerem que això és un sabotatge. És una actitud delictiva perquè considerem que tots els ciutadans tenen el dret de rebre a casa seva la papereta de tots els partits polítics en igualtat de condicions”, ha sostingut.

Per a Mejías, els fets limiten d’alguna manera el dret de participació política en igualtat de condicions en aquesta campanya i ha desitjat que es prenguin mesures per evitar que això torni a passar, ja sigui amb els seus vots o amb els qualsevol partit polític. Mejías ha passejat pel mercat de Singuerlín durant uns 20 minuts acompanyada del president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i els candidats al Congrés Sonia Sierra i Nacho Martín Blanco.

Relacionats