Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La Generalitat ha tramitat més de 2.500 peticions per anul·lar judicis sumaríssims de Franco

Després que el Govern de Pedro Sánchez hagi aprovat el decret per poder retirar les restes de Franco del Valle de los Caídos, ara des dels partits independentistes es reclama […]

Redacció
Redacció 26/08/2018
Imatge de l'hemicicle després que el Parlament hagi iniciat el tràmit per anul·lar els judicis sumaríssims dels franquisme, el 19 d'octubre de 2016 / ACN

Després que el Govern de Pedro Sánchez hagi aprovat el decret per poder retirar les restes de Franco del Valle de los Caídos, ara des dels partits independentistes es reclama que s’anlu·lin també els judicis sumaríssims, com el de Lluís Companys.

La Generalitat hauria tramitat més de 2.500 peticions de nul·litat per judicis polítics durant el franquisme. Així ho ha avançat RAC1.

Des del departament de Justícia s’envia un document personalitzat als familiars exposant l’anul·lació dels judicis i els consells de guerra polítics a Catalunya entre el 38 i el 78.

D’aquesta manera es restableix l’honor, la dignitat i la memòria d’una víctima injustament processada pels tribunals franquistes.