Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La fiscalia demana l’arxivament de la querella de VOX contra la jutge belga del cas Llarena

La Fiscalia de l’Audiència Nacional sol·licita l’arxiu de la querella presentada per VOX contra la magistrada belga que porta el cas de la demana contra el jutge Pablo Llarena. El […]

Redacció
Redacció 04/10/2018
El jutge espanyol Pablo Llarena

La Fiscalia de l’Audiència Nacional sol·licita l’arxiu de la querella presentada per VOX contra la magistrada belga que porta el cas de la demana contra el jutge Pablo Llarena. El passat 28 d’agost, el partit d’extrema dreta s’havia querellat contra la jutge per suposats delictes de rebel·lió o sedició i en contra de la pau i independència de l’Estat. Posteriorment, VOX va ampliar la querella també a l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, l’expresident i els exconsellers a l’estranger per delictes de falsedat documental i estafa processal. A més, el tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo, també s’oposa a tramitar una demanda per l’Associació Movimiento 24DOS que també es querellava contra la traductora de la demanda.

VOX exerceix l’acusació popular en la causa contra el procés. El passat mes d’agost, va presentar una querella a l’Audiència Nacional contra la magistrada belga que s’encarrega de la demanda civil contra Llarena presentada per Puigdemont i els exconsellers a l’estranger.

Després d’analitzar els escrits, sol·licita al jutge que no admeti a tràmit les querelles i que les arxivi. “Analitzant el contingut de les querelles s’estima que no procedeix en cap d’aquests casos acceptar la competència al no ser competent la jurisdicció espanyola per conèixer els fets i perquè no concorren els elements dels delictes indicats”, recull l’escrit de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.